We hebben nu ook RAWCHA Matcha in ons assortiment! Lees in onze blog wat dit nu precies is en waarom het zo goed voor je is!

Matcha

Matcha is groene poederthee die op te delen is in twee soorten: ceremonial en premium grade matcha. De eerste soort is van de hoogste kwaliteit en wordt van de beste, bovenste blaadjes gemaakt. Het heeft een zoet, bitter, romige smaak en is erg geschikt om met water te drinken. De premium grade is van een lagere kwaliteit en geschikt voor bakken en smoothies. Hiervoor worden de lagere blaadjes gebruikt. Deze matcha is van zichzelf vrij bitter en wordt daarom vaak aan iets zoets toegevoegd. 1 kop matcha = 10 koppen groene thee op gebied van voedingswaarden. Matcha is de puurste en meest voedingsstoffen-dekkende vorm van groene thee.

Gezondheidsvoordelen

RAWCHA Matcha bevat 137x meer antioxidanten dan gangbare groen thee. Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen vrije radicalen die op hun beurt weer schade aan cellen en weefsels kunnen brengen.

Hoewel matcha een natuurlijke bron van cafeïne is, geeft het je niet de energiecrash zoals bij koffie vanwege de aanwezige L-Theanine. Samen met de cafeïne zorgt het er namelijk voor dat je energielevel stabiel blijft, en jij dus gefocust (tot wel zes uur lang)! Daarnaast zorgt de epigallocatechin gallate aanwezig in matcha samen met de cafeïne voor een verhoogd metabolisme. Dit helpt weer bij de verbranding van vet. Het is daarom aan te raden matcha voor het sporten te drinken.

Matcha is rijker aan chlorophyl dan gewone groene thee omdat de bladeren van de matcha in de schaduw groeien. Chlorophyl maakt dat planten hun groene kleur krijgen. Het werkt tevens als een goede ontgifter voor het menselijk lichaam.

bio-bij-jansen-greenpeace-grande-tmb-1200

RAWCHA Matcha

De matcha gebruikt voor RAWCHA Matcha is ceremonial matcha en afkomstig van een biologische theeplantage in Nishio, Japan. Deze regio staat bekend om de kweek van een hoogwaardige kwaliteit theeblaadjes. De beste blaadjes ontstaan na de koude winterperiode en worden dan van het bovenste gedeelte van de plant, met de hand, geplukt. De jongste, tedere blaadjes geven de thee een zoete, zachte smaak. Ook zijn deze blaadjes het gezondst omdat ze het hoogste gehalte L-theanine bevatten. Hierna worden ze gestoomd, gedroogd en gemalen tot fijn poeder, klaar om te gebruiken. Lees hier hoe je de matcha het beste kan bereiden!

Superfood reepjes

Naast de thee, zijn er ook matcha reepjes: cacao & amandel en cacao & goji. Heerlijk als verantwoord tussendoortje!

De jongste, tedere blaadjes geven de thee een zoete, zachte smaak.

Door Anne Geplaatst op