Wist je dat we ook verse kruiden verkopen? Lees hier over hun smaak en toepassing!

Tijm: dit kruid heeft een aromatische smaak maar is tegelijkertijd fris en licht bitter. Tijm kent vele toepassingen en gaat vooral goed samen met ingrediënten zoals vlees, bij aardappelen of in combinatie met tomaat.

Salie: dit kruid heeft een krachtige smaak en geur die erg verschilt met andere kruiden. Combineert goed met vlees, vis en pasta's.

Rozemarijn: dit kruid doet denken aan de smaak van naaldhout en heeft een sterke harsachtige geur. Combineert goed met lamsvlees, maar ook met gebakken aardappeles, gerechten met tomaat en marinades.

Oregano: dit kruid heeft een pittige, kruidige smaak. Belangrijker smaakmaker in de Griekse en Italiaanse keuken. Lekker op pizza's, schotels met tomaat, kaas, kip of pasta.

Munt: dit kruid heeft een frisse geur en smaak. Combineert goed in salades of met vers fruit, maar ook voor het kruiden van vlees, in yoghurt of in koele en warme dranken.

Krulpeterselie: dit kruid heeft een frisse, kruidige en iets zoetige smaak en wordt veel gebruikt in soepen, salades en sauzen. Ook te gebruiken in kruidenboter of bij asperges.

Koriander: dit kruid staat centraal in Oosterse gerechten en heeft een sterke geur en smaak. Gebruik dit kruid in zoete of pittige gerechten zoals hartige taarten, kipgerechten en salades met bijvoorbeeld couscous.

Dille: dit frisse, lichtzoete kruid combineert heel goed bij visgerechten vanwege zijn zachte smaak. Deze smaak heeft iets weg van anijs en venkel. Ook lekker in aardappel- en yoghurtgerechten.

Bladpeterselie: dit kruid met gladde blaadjes lijkt qua uiterlijk meer op koriander en selderij. De smaak is echter pitteger dan de krulpeterselie. Past perfect bij aardappelen, soepen en sauzen, vis en op een omelet.

Basilicum: dit kruid wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Pas het kruid toe als het eten van het vuur is anders gaat veel smaak verloren. Combineert goed in pasta-gerechten en als ingrediënt voor een geurige smaakvolle pesto.