De Amerikaanse broers Edgar en Simeon Curtice deelden een passie voor eten. Ze openden in Rochester (New York) hun kruidenierswinkel in 1868, waar ze verse groenten en fruit verkochten. Al snel ontwikkelde ze sauzen en specerijen met verse groente en fruit uit hun winkel die ze over hadden en niet meer konden verkopen.

De broers ontwikkelden het recept voor hun beroemde tomatenketchup, waarvan werd gezegd dat deze de rijkste smaak had. Lang waren ze een van de meest populaire ketchups in heel Amerika. Tot de Food and Drug Act van 1906 daar een einde aan maakte, omdat de broers weigerden een ingrediënt (benzoate) te vervangen voor andere alternatieven zoals Heinz dat wel deed. Langzaam verdwenen de Curtice Brothers ketchups van de markt.

bio-bij-jansen-170403-cr-curtice-brothers-product-presentation-orders-lq-tmb-620

Totdat de Oostenrijkse Mario het tijd vond om de eens beroemde ketchups van de gebroeders Curtice nieuw leven in te blazen. Met dezelfde passie en grondig onderzoek hebben hij en zijn team de ketchup opnieuw nagemaakt. Ze begonnen met experimenteren, proefden heel lekkere en heel vieze dingen, tot ze uiteindelijk op de beste smaakcombinatie uitkwamen.

"We experimenteerden met de wildste recepten, testten de slechtste en beste resultaten, dronken wijn, dansten in de keuken en wisten 15 tomaten in een klein flesje te persen!"

Slow cooking

Bij de nieuwe Curtice Brothers gebruiken ze de meest verse ingrediënten van hun gecertificeerde biologische boerderijen omdat ze goede smaak het allerbelangrijkste vinden. De ketchup wordt zo kort mogelijk op een lage temperatuur gekookt om ze de volle smaak van de verse tomaten te behouden. Daarna blijft de saus een maand in de fles zitten om na te rijpen en zijn unieke smaak te ontwikkelen, voordat deze naar de winkel verzonden wordt. Het resultaat is een rijke, volle tomatenketchup, zonder poespas.

curryketchup1

Inmiddels hebben Mario en zijn team nog enkele tomatensauzen ontwikkeld en hebben ze hiervoor ook de nodige prijzen in de wacht gesleept waaronder enkele Great Taste Awards - iets waar ze heel trots op zijn. Hier laten ze het niet bij, ze blijven hun smaken perfectioneren en ontwikkelen!

Probeer vooral eens de ketchup, curry ketchup of sweet chili in onze winkel!