Je kent ze vast wel, de kunstzinnige en overheerlijke chocoladerepen van VIVANI. Er is voor ieder wat wils: kinderchocolade, melk met verschillende noten, kookchocolade tot 100% pure chocolade voor de liefhebbers. Bij VIVANI nemen ze het maken van chocolade serieus en vinden ze de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant. Verantwoorde productie, een eerlijke prijs voor de boeren, transparant, duurzame en recyclebare verpakkingen, een goede smaak en een mooi uiterlijk, VIVANI doet het graag allemaal even goed en zorgvuldig. En dat zie én proef je!

Goede chocolade

Bij VIVANI is goede chocolade is veel meer dan alleen een snoepje. Het is een waardevol kunstwerk. Het wordt niet zomaar geproduceerd, maar liefdevol gemaakt door inspiratie en passie. Zoals een schilder zorgvuldig penselen, kleuren en doeken kiest, geldt hetzelfde voor de kunst van het chocolade maken. Elk ingrediënt is een vleugje kleur, van de duidelijke handtekening van de maker tot de perfecte enscenering van het object. Dit alles is cruciaal om een kunstwerk te creëren met een blijvend en mooi effect. Kunst die mensen verbindt en geluk brengt. En dat is de manier waarop ze bij VIVANI graag hun overheerlijke chocolade maken!

Het was Andreas Meyer, een opgeleide bakker en gecertificeerde voedingsdeskundige uit Saureland in Westfalen, die het idee ontwikkelde om een biologische chocolade van de hoogste kwaliteit te creëren. Daarvoor had hij bij verschillende gerenommeerde biologische en Fairtrade-bedrijven gewerkt en besloot hij uiteindelijk om als zelfstandige te gaan werken door Ecofinia GmbH op te richten.

bio-bij-jansen-kaesekuchen-mit-schokosauce-thumb-1054x843-tmb-620

Terwijl de wereld in 1999 filosofeerde over dreigende computercrashes, werkte Andreas Meyer aan een chocoladelijn die voor het komende millennium duurzame accenten zou leggen van culinair genot. Het was in het traditionele Herford-huis van Weinrich (een door een familie gerunde chocoladefabriek met aloude tradities) dat hij de perfecte productiefaciliteit vond. En het was in Corde Budde Jr. de fabrieksdirecteur dat Andreas een vooruitstrevende denkpartner vond die al vroeg werd geïnspireerd door de betekenis van ecologische productie.

"Sinds 2000 leven we onze droom uit om chocolade van hoge kwaliteit te produceren. Wat ooit begon als een klein bedrijfje is nu uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerd merk, een merk dat staat voor duurzaamheid en artistiek plezier in 50 landen over de hele wereld. Hoe verschillend culturen, talen en voorkeuren ook zijn, het verlangen naar chocolade is een constante noemer die kenners van over de hele wereld verenigt."

The Art of Chocolate

In de loop van de volgende jaren werd een artistiek ontwerpconcept ontwikkeld. Aanvankelijk werd het geïntroduceerd in de vorm van de VIVANI-miniserie "Edizione d'Arte", waarin kunstenares Annette Wessel haar prominente schilderijen voor het eerst op de verpakkingen introduceerde. Dankzij de populariteit van de serie heeft Wessel sinds 2009 alle VIVANI-chocoladerepen versierd met verschillende smaakvolle presentaties. Een stilistische techniek die zijn vruchten afwerpt. VIVANI begon te bloeien en werd een van de meest populaire chocolaatjes op de Duitse biologische markt. Evenals een wereldwijd exportsucces dat de harten van chocoladeliefhebbers sneller laat kloppen, van Nieuw-Zeeland tot Canada, van Finland tot Zuid-Afrika en van Singapore tot Japan.

bio-bij-jansen-kuenstler-original-auf-beton-1060px-530x354-tmb-620

Kleuren en vormen kunnen een bevredigende "smaak" uitbeelden. Daarom is de combinatie van kunst en chocolade gemakkelijk te begrijpen. Het implementeren van de verschillende soorten chocolade met hun karakteristieke kenmerken in kleur en vorm is een uitdaging die Annette Wessel in dit werk aanspreekt. Donkere chocola wordt verbeeld door warme aardetinten, terwijl nougat de indruk wekt direct van de verpakking te smelten, en de fruitige repen stralen een denkbeeldige geur van zomerse frisheid uit. Zo lopen chocola en kunst naadloos in elkaar over!

“Voor mij is schilderen een proces van wat ik heb gezien, ervaren en nieuw voelde. Het vereist stilte, jezelf verliezen. Het vermogen om te wisselen tussen bewustzijn en onbewuste helpt een beeld van onthechting, een nieuwe zelfstandigheid te creëren. Als het succesvol is, heeft het ook de mogelijkheid om anderen aan te raken. Mijn schilderijen moeten de kijker de vrije ruimte laten voor hun eigen waarnemingen, interpretaties en sensaties.” - Annette Wessel

Lees hier meer over de ecologische en ethische principes van VIVANI.