Een lekker en makkelijk te maken toetje!

Aantal

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 4 stevige niet zure appels (bijv. elstar)
  • 2 tl citroenrasp
  • handje gedroogde cranberries
  • 50 g roomboter
  • 3 el ahornsiroop
  • 100 g havervlokken
  • 100 g amandelmeel

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi de suiker over de bodem van de ovenschaal. Snij de appel in dunne partjes (hoef niet geschild) en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Strooi hierover het citroenrasp en de cranberries. Smelt de roomboter in een pannetje en roer de ahornsiroop er door. Roer ook de havervlokken en het amandelmeel erdoor zodat er een kruimelig geheel ontstaat. Verdeel dit over de appels. Bak in de oven voor 25 minuten. De appelkruimel moet wel krokant worden maar niet te bruin.

Erg lekker met slagroom of een bolletje ijs!