Een heerlijke salade met witte asperges!

Aantal

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 1 zakje krielaardappelen (500 gram)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 flinke eetlepel mayonaise (Ton, een beetje zuur)
  • 1 flinke eetlepel kwark of yoghurt
  • 1,5 eetlepel verse bieslook in stukjes (en een paar sprietjes voor de garnering)
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Bereidingswijze

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3-4 cm. Kook ze in een bodempje water in ongeveer 10 gaar.
Snijd de aardappeltjes in vieren (je hoeft ze niet te schillen) en kook ze beetgaar.
Prak de hardgekookte eieren fijn.
Maak een dressing van de mayonaise, de kwark, de fijngesneden bosuitjes en de bieslook en breng op smaak met de peper en het zout.
Roer eerst de aardappelen door de dressing, daarna de asperges en schep er vervolgens het ei door. Garneer met de sprietjes bieslook.