Aantal

Voor 2-3 personen

Ingrediënten voor de pannenkoeken

  • 150 gram glutenvrij meel (bijv. een mengsel van haver, rijst, boekweit)
  • water
  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel ahornsiroop, agave of honing
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of vet om te bakken, bijv. kokosolie

Ingrediënten voor het beleg

  • ahornsiroop
  • blauwe bessen
  • walnoten in stukjes
  • banaan in plakjes
  • aardbeien

Werkwijze

  • Prak de bananen fijn;
  • Doe de banaan en de overige ingrediënten in een keukenmachine en roer hiervan een glad deeg;
  • Voeg zoveel water toe dat een stevig beslag wordt;
  • Verhit het vet in een koekenpan en doe er 2 tot 3 eetlepels beslag in;
  • Wanneer de bovenkant droog is de pannenkoek omdraaien en de andere kant bakken.

Versier de pannenkoeken met het fruit en schenk er wat ahornsiroop over. Yummie!

Recept van Greet Jansen