La Bio Idea vindt zijn oorsprong op Sicilië. Het bedrijf werd daar in 1990 door Poppe Braam opgericht met het idee de prachtige, pure producten die vaak nog op traditionele wijze gemaakt werden, samen te bundelen onder één merk. Het resultaat is een gevarieerd aanbod waarbij biologisch met een pure kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Zij deelden dit recept voor vier personen met ons!

Ingrediënten

2 pakjes la BIO IDEA Lasagna (leuk is om groen en wit te mengen)
la BIO IDEA olijfolie originale

Voor de saus
60 g boter
4 eetlepels bloem
6 dl melk
zout en peper

Voor de vulling
1 grote ui, gehakt
2 eetlepels la BIO IDEA olijfolie originale
1 teen knoflook, gehakt
120 g wortelen in blokjes
2 stengels bleekselderij, gehakt
1 blik la BIO IDEA Dupuy linzen, uitgelekt
1 blik la BIO IDEA tomatenstukjes
1 blikje la BIO IDEA tomatenpuree
2 eetlepels gehakte peterselie
zout en peper
200 gr geraspte (Parmezaanse) kaas

Werkwijze

Maak een bechamelsaus door de boter in een pan te smelten en de gezeefde bloem met een garde er door te roeren tot er een stevige bal ontstaat. Voeg de koude melk in een keer toe en blijf roeren totdat de saus aan de kook is. Haal de saus van het vuur wanneer deze mooi gebonden is. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Voor de vulling de ui en knoflook in de olijfolie fruiten en daarna de tomatenpuree totdat deze iets lichter van kleur is. Voeg de groente met de linzen en tomatenblokjes toe en laat deze afgedekt in 15 minuten gaar worden.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en begin nu laagjes te bouwen van lasagne, bechamel, lasagne en linzenvulling. Herhaal dat tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Let op: maak de lagen saus en vulling dun genoeg zodat de pastabladen vocht genoeg hebben om op te nemen. Dek alles af met de kaas en zet de schaal in een oven van 180° totdat de kaas goudbruin gekleurd is.