Voor ons oogstfeest bedacht Mevrouw Jansen dit recept.

Benodigdheden

staafmixer

Ingrediënten

1 kg pompoen
2 grote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 pakje haverroom (250 ml)
1 l groentebouillon
geraspte kurkuma en zwarte peper naar smaak
vet om in te bakken

Bereidingswijze

Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem vervolgens in stukken (je kunt de pompoen tot en met december met schil en al eten). Fruit de uien en bak de pompoen mee tot het lekker gaat ruiken. Let er op dat de pompoen niet bruin wordt. Laat vervolgens de geperste knoflook en de geraspte kurkuma nog een halve minuut meebakken. Voeg nu de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en doe hier dan de haverroom bij. Warm deze even door en breng de soep dan op smaak met zwarte peper. Eetsmakelijk!

Recept van Greet Jansen