Aantal

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram rijstemeel
  • 200 ml granenmelk (rijst, haver)
  • 1 eetlepel ahornsiroop, agave of honing
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of vet om te bakken, bijv. kokosolie

Werkwijze

  • De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden;
  • Kook de aardappel in een bodempje water in ongeveer 10 minuten gaar;
  • Doe de gare aardappel samen met de melk, het rijstemeel, de ahornsiroop en het kaneel in de keukenmachine en meng tot een egaal mengel;
  • Verhit het vet in een koekenpan en doe er 2 tot 3 eetlepels beslag in;
  • Wanneer de bovenkant droog is de pannenkoek omdraaien en de andere kant bakken.

Lekker met appelmoes, jam of ahornsiroop en blauwe bessen. Eet smakelijk!

Recept van Greet Jansen